Ptak_Waw_CTR_2024
TSW_XV_2025

Jogurty Polskie nowej generacji z dodatkiem Omega 3

13 lutego 2009
W trosce o zdrowie konsumentów Mlekovita proponuje jogurty nowej generacji, które kompleksowo zatroszczą się o nasze zdrowie. W nowej ofercie posiadamy:
    * Jogurt pitny aloes - omega 3
    * Jogurt pitny żurawina - granat - omega 3
    * Jogurt pitny liczi - limonka - omega 3

Jogurty produkowane są z najwyższej jakości mleka, wzbogacone wyselekcjonowanymi szczepami bakterii mlekowych o udowodnionym działaniu prozdrowotnym (probiotykami: LA 5, BB 12) z dodatkiem Omega 3.

 Probiotyki ( z greckiego „pro-bios”- dla życia ) wykazują działanie prozdrowotne, wpływając korzystnie na skład i funkcje naszej jelitowej mikroflory, mogą pełnić w organizmie człowieka wiele różnorakich funkcji, między innymi: ograniczają rozwój patogenów bakteryjnych i wirusowych dzięki zdolności utrzymania kwaśnej mikroflory w jelicie oraz wpływają na lepsze wchłanianie wapnia, żelaza i cynku. Łagodzą objawy nietolerancji laktozy. Polepszają przemianę materii. Zapobiegają powstawaniu nowotworów.

Produkują witaminy z grupy B. Korzystnie wpływają na układ naczyniowo- krwionośny. Wspomagają leczenie wrzodów żołądka. Stymulują układ odpornościowy.

Z szeregu wymienionych, cennych właściwości  jakie mają pałeczki kwasu mlekowego wynikają wskazania do ich stosowania. Zalecane szczególnie po kuracji antybiotykowej.

Badania naukowe na temat udziału  kwasów Omega 3 w diecie człowieka dowodzą, że  przyczyniają się one do ochrony układu naczyniowo – sercowego, obniżają poziom tzw. złego cholesterolu LDL, jednocześnie zwiększając poziom cholesterolu dobrego HDL. Normalizują ciśnienie tętnicze. Przyczyniają się do prawidłowego funkcjonowania układu nerwowego i immunologicznego.  

Unikalne walory zdrowotne jogurtów związane z wysoką wartością odżywczą decydują o tym, że są cennym składnikiem naszej diety. Są źródłem białka, węglowodanów i tłuszczu, a także wapnia. Wzbogacone wsadem owocowym dobrej jakości mogą być również źródłem błonnika i witaminy C pochodzącej z owoców.

 Warunkiem dobrych efektów żywieniowych i dietetycznych jest regularne spożywanie zalecanej dawki dziennej (jogurt o masie 400 g) dla prawidłowego funkcjonowania przewodu pokarmowego, a także dla uzyskania efektów profilaktycznych.


POWIĄZANE

Po wybuchu choroby niebieskiego języka w Europie w 2023 r., wirus choroby niebie...

21 października br. OSM Piątnica rozpoczyna kampanię promującą śmietanę 18%. W s...

Pracownicy z terenów objętych powodzią zaczynają masowo sięgać po zwolnienia lek...


Komentarze

Bądź na bieżąco

Zapisz się do newslettera

Każdego dnia najnowsze artykuły, ostatnie ogłoszenia, najświeższe komentarze, ostatnie posty z forum

Najpopularniejsze tematy

gospodarkapracaprzetargi
Nowy PPR (stopka)
Jestesmy w spolecznosciach:
Zgłoś uwagę