28 września b.r. opakowania plastrów Warmia zyskały nowe transparentne opakowania Warmia z logo Polmlek. Oferta serów Warmia zawiera trzy sery typu holenderskiego: Gouda, Edamski oraz Natan o wyróżniającej pomarańczowej barwie oraz ser typu szwajcarskiego Mlekdamer.
Ser Gouda jeden z najstarszych i najbardziej lubianych serów typu holenderskiego. Produkowany z mleka krowiego według tradycyjnej receptury. Ma łagodny mleczny smak. Najlepszy na śniadanie, świetny na przekąski i do zapiekania. Ser Gouda jest dobrym źródłem białka zwierzęcego, tłuszczu, wapnia i witaminy A.
Ser Edamski to ser o doskonałych walorach smakowo-zapachowych. Polecany do spożywania jako ser młody, gdy jego konsystencja jest elastyczna i giętka, a smak delikatny i łagodny. Sery starsze mają smak lekko pikantny. Doskonały ser kanapkowy, w diecie uzupełnia niedobory wapnia.
Ser Mlekdamer charakteryzuje się licznymi, okrągłymi lub owalnymi oczkami wielkości wiśni do orzecha włoskiego, powstałymi w wyniku działania bakterii propionowych oraz słodkim smakiem z delikatną nutą orzechową. Dedykowany zarówno na deskę serów oraz jako składnik kanapek, sałatek i dań ciepłych.
Ser Natan to ser o charakterystycznej pomarańczowej barwie i łagodnym smaku. Zawiera pełnowartościowe białko, sole mineralne, wapń oraz witaminy.