europejskie forum rolników 2025

Dostawca dla Przemysłu Mleczarskiego

14 lutego 2002

nr 1/2002

W numerze:

Słowo wstępne, Targi – zmierzch imprezy czy wachlarz budujących możliwości, Zwijacze węży dla przemysłu spożywczego, Targi MLEKO EXPO 2001, Rynek mleka i jego przetworów w Unii Europejskiej, Dlaczego BASTRA?, Aktualne ogólne wymagania sanitarno-higieniczne i techniczne dla zakładów, Pianowa technika mycia przy użyciu wytwornicy piany, Jak działa system kwot mlecznych?, Mleczne fakty, Aromaty – co nowego w Unii Europejskiej, Wiśnie z probówki, Korzyści i wyzwania polskiego sektora rolno-spożywczego, Znowelizowana Ustawa Weterynaryjna, Już można składać wnioski o dotacje w ramach Programu PHARE 2000, Dodatki prozdrowotne i ich przyszłość, Przyczyny wzrostu liczby komórek somatycznych w mleku, Spis treści, Indeks reklam i artykułów promocyjnych

nr 3/2001

W numerze:

Słowo wstępne, Ogólnopolski konkurs opakowań ''ZŁOTY KASZTAN'', POLAGRA FOOD 2001 z Taropakiem – kompendium spożywcze, Technologia membranowa, Lider w dziedzinie opakowania i przetwórstwa płynnej żywności, FODTARG 2001, Zaszczytne laury rzemieślnicze, Do sukcesu przez ekonomikę, Główne założenia ''Strategii rozwoju polskiego przemysłu mleczarskiego'', Europejska Karta dla Małych Przedsiębiorstw, Wspólnota organizacyjna rynku mleka i jego przetworów, Oznakowanie ekologiczne towarów, Rządowa strategia bezpieczeństwa żywności, Ocena najwyższej jakości, Warunki sanitarne w produkcji mleka i jego przetworów, Wyroby wyróżnione znakiem ''PDŻ'', Rozmaitości mleczarskie, Indeks reklam i artykułów promocyjnych.

nr 2/2001

W numerze:

Najnowsze osiągnięcia w technologii zamykania opakowań; Żywność zdrowa i smaczna – relacja z Targów Gdańskich; Kontrowersje wokół znaku; 12-ta Światowa Konferencja IAPRI '2001 na temat opakowań; Wielkopolskie Targi Rolnicze – Sielinko 2001; Barwniki do serów i masła; "SUPERMLEKO"; MARZYME – naturalny enzym koagulujący; Najnowsi laureaci promującego znaku; Nowoczesna technika i technologia POLSKIEGO TWAROGU; Zastosowanie soli emulgujących do produkcji serów topionych; Dlaczego kefir?; Dopuszczalne poziomy zawartości ołowiu, kadmu, rtęci i chromu w opakowaniach; Kalejdoskop mleczny.

 

Adres redakcji:
40-013 Katowice; ul. Staromiejska 21
tel./fax (032) 253 07 99
tel. (032) 781 84 12, 781 84 13
e-mail: nipress@nipress.com.pl


POWIĄZANE

Spółdzielnia Mleczarska Ryki, jeden z wiodących producentów serów dojrzewających...

Przyspieszone tempo wdrażania regulacji CSRD (Corporate Sustainability Reporting...

Małgorzata Cebelińska, Wiceprezes Zarządu Spółdzielni Mleczarskiej Mlekpol, wzię...


Komentarze

Brak komentarzy
Bądź na bieżąco

Zapisz się do newslettera

Każdego dnia najnowsze artykuły, ostatnie ogłoszenia, najświeższe komentarze, ostatnie posty z forum

Najpopularniejsze tematy

gospodarkapracaprzetargi
Nowy PPR (stopka)Pracuj.pl
Jestesmy w spolecznosciach:
Zgłoś uwagę