aaa wielkanoc ppr
aa_wielkanoc

Dobre bo polskie

13 grudnia 2005

Spółdzielnia Mleczarska Mlekovita wprowadziła na rynek nowość: mleko świeże pod marką "Polskie".

Na nową markę składają się dwie linie produktów. Pierwszą tworzy: mleko świeże o zawartości tłuszczu 2 % i 3,2 % w wygodnym, poręcznym opakowaniu w kształcie kartonowej butelki z zakrętką o pojemności 1 litra. Góra opakowania TOP oprócz zakrętki jest dodatkowo zabezpieczona polietylenową zakrywką, która gwarantuje szczelność opakowania i ułatwia otwieranie.
W skład drugiej linii wchodzi: mleko świeże o zawartości tłuszczu 2% i 3,2% w nowoczesnym opakowaniu w postaci plastykowej, przezroczystej butelki PET, imitującej znaną, niegdyś najbardziej popularną butelkę szklaną o pojemności 1 litra oraz jogurty: truskawkowy i o smaku owoców leśnych w butelkach PET o pojemności 200 ml.

Unikalna, najnowocześniejsza technologia produkcji, powoduje że produkt jest nie tylko wyśmienity w smaku, ale też zachowuje wszystkie wartości odżywcze i biologiczne naturalnego mleka. Pozwala ona na:
- zachowanie wszystkich zalet świeżego, naturalnego mleka przez 21 dni,
- zachowanie bogactwa witamin ( A , B2, D, E, K), minerałów i pełnowartościowego białka,
- uzyskanie naturalnego, czystego, wyrazistego i niepowtarzalnego dla mleka pasteryzowanego smaku, 
- uzyskanie idealnej, jednolitej konsystencji dzięki doskonałemu procesowi homogenizacji,
- eliminację obcych zapachów, 
- eliminację konserwantów. 

Mleko świeże jest bardzo cennym produktem w codziennej diecie - szklanka świeżego mleka pokrywa 40 % dziennego zalecanego zapotrzebowania organizmu na wapń. Spożywanie mleka świeżego spełnia istotną rolę nie tylko w profilaktyce, ale także może pomóc w leczeniu wielu chorób, takich jak: nadciśnienie tętnicze czy cukrzyca typu 2. Mleko świeże ma korzystny wpływ w profilaktyce m.in.: osteoporozy, kamieni nerkowych, dny moczanowej oraz niektórych chorób nowotworowych. 
Produkt zalecany jest w codziennej diecie przede wszystkim dzieciom, gdyż w świeżym mleku występuje więcej wapnia - w lepiej przyswajalnej formie jonowej - które jest niezbędne dla prawidłowego rozwoju kości i zębów.

Mleko polecane jest głównie do bezpośredniego spożycia, ale także do przygotowywania dań mlecznych. Naturalne bogactwo białka, witamin i minerałów sprawia że produkt poleca się konsumentom w każdej grupie wiekowej. Surowiec do produkcji mleka pozyskiwany jest z najczystszych ekologicznie terenów Podlasia, co gwarantuje szczególne walory smakowe gotowego produktu.


POWIĄZANE

Spółdzielnia Mleczarska Ryki, jeden z wiodących producentów serów dojrzewających...

Przyspieszone tempo wdrażania regulacji CSRD (Corporate Sustainability Reporting...

Małgorzata Cebelińska, Wiceprezes Zarządu Spółdzielni Mleczarskiej Mlekpol, wzię...


Komentarze

Bądź na bieżąco

Zapisz się do newslettera

Każdego dnia najnowsze artykuły, ostatnie ogłoszenia, najświeższe komentarze, ostatnie posty z forum

Najpopularniejsze tematy

gospodarkapracaprzetargi
Nowy PPR (stopka)Pracuj.pl
Jestesmy w spolecznosciach:
Zgłoś uwagę