Ptak_Waw_CTR_2024
TSW_XV_2025

Ceny zbytu brutto wybranych artykułów mleczarskich w okresie od 9 do 14 VII 2001 r.

19 czerwca 2002
nazwa produktu jedn. cena max. cena min. cena śred.
jogurt owocowy kubek PS 150 g zł /opak  1,05 0,43 0,70
jogurt owocowy kubek PS 450 g zł /opak  1,93 1,54 1,69
jogurt owocowy kubek PS 500 g zł /opak  1,87 0,69 1,60
kefir kubek PS 200 g zł /opak  0,59 0,47 0,53
kefir kubek PS 450 g zł /opak  1,06 0,81 0,94
kefir kubek PS 500 g zł /opak  1,56 0,90 1,14
masło Ekstra konfekcjonowane min. 82% tł. zł /kg  12,31 6,20 9,03
masło Ekstra min. 82% tł. w blokach 25 kg zł /kg  10,70 6,96 8,51
mleko acidofilne naturalne kubek PS 500 ml zł /opak  1,44 1,23 1,34
mleko spożywcze pasteryzowane 2% tł. w folii 1 litr zł /litr  1,24 0,85 1,06
mleko spożywcze pasteryzowane 2-2,5% tł. w folii 1 litr zł /litr  1,34 0,87 1,12
mleko spożywcze UHT 2-2,5% tł. w kartonie 1 litr zł /litr  1,95 0,93 1,59
mleko w proszku odtłuszczone w workach 25 kg zł /kg  9,63 6,80 8,11
ser dojrzewający Edamski min. 42% tł. zł /kg  14,95 9,00 11,76
ser dojrzewający Ementalski min. 42% tł. zł /kg  16,02 10,48 14,06
ser dojrzewający Gouda min. 42% tł. zł /kg  15,69 9,00 12,04
ser dojrzewający Tylżycki min. 42% tł. zł /kg  12,51 9,74 11,35
serek topiony kremowy kostka 100 g zł /opak  1,11 0,83 0,96
serek twarogowy homogenizowany waniliowy kubek PS 150g zł /opak  1,18 0,70 0,92
serek wiejski granulowany kubek PS 150 g zł /opak  1,41 0,74 1,11
serek wiejski granulowany kubek PS 200 g zł /opak  1,39 0,90 1,18
śmietanka spożywcza pasteryzowana 18% tł. kubek PS 200 g zł /opak  1,23 0,67 0,99
śmietanka spożywcza pasteryzowana 18% tł. kubek PS 250 g zł /opak  1,23 1,03 1,10
śmietanka spożywcza pasteryzowana 18% tł., folia 1/2 l zł /opak 1,68 1,23 1,50
twaróg półtłusty formowany zł /kg  7,49 6,21 6,80
twaróg półtłusty klinek zł /kg  7,17 6,63 6,90
twaróg półtłusty krajanka zł /kg  8,50 5,89 7,03

W powyższej tabeli prezentowane są wyniki analizy danych uzyskanych z 89 zakładów.

Zapasy artykułów mleczarskich

nazwa produktu ilość (tony) liczba przedsiębiorstw
masło (>10 ton)  1 956,4 23
mleko w proszku (>100 ton)  7 319,7 18
sery twarde (>50 ton)  4 671,0 19

Badanie dotyczyło zakładów, w których zapasy masła, mleka w proszku i serów przekraczały jednostkowo odpowiednio 10, 100 i 50 ton. Wzrost zapasów w porównaniu do tygodnia poprzedniego dotyczył masła o 118,0 ton, tj. 6,4%. Zanotowano spadek zapasów mleka w proszku o 51,2 ton, tj. 0,7% i serów twardych o 2 438,7 ton, tj. 34,3%.

Źródło: GISiPAR - informacja nr 26

POWIĄZANE

Po wybuchu choroby niebieskiego języka w Europie w 2023 r., wirus choroby niebie...

21 października br. OSM Piątnica rozpoczyna kampanię promującą śmietanę 18%. W s...

Pracownicy z terenów objętych powodzią zaczynają masowo sięgać po zwolnienia lek...


Komentarze

Bądź na bieżąco

Zapisz się do newslettera

Każdego dnia najnowsze artykuły, ostatnie ogłoszenia, najświeższe komentarze, ostatnie posty z forum

Najpopularniejsze tematy

gospodarkapracaprzetargi
Nowy PPR (stopka)
Jestesmy w spolecznosciach:
Zgłoś uwagę