nazwa produktu | jedn. | cena max. | cena min. | cena śred. |
jogurt owocowy kubek PS 150 g | zł /opak | 0,95 | 0,43 | 0,70 |
jogurt owocowy kubek PS 450 g | zł /opak | 1,87 | 1,54 | 1,69 |
jogurt owocowy kubek PS 500 g | zł /opak | 1,87 | 0,64 | 1,56 |
kefir kubek PS 200 g | zł /opak | 0,64 | 0,47 | 0,57 |
kefir kubek PS 450 g | zł /opak | 1,06 | 0,67 | 0,90 |
kefir kubek PS 500 g | zł /opak | 1,30 | 0,53 | 1,03 |
masło Ekstra konfekcjonowane min. 82% tł. | zł /kg | 12,84 | 6,20 | 8,93 |
masło Ekstra min. 82% tł. w blokach 25 kg | zł /kg | 10,70 | 6,96 | 8,39 |
mleko acidofilne naturalne kubek PS 500 ml | zł /opak | 1,41 | 1,23 | 1,32 |
mleko spożywcze pasteryzowane 2% tł. w folii 1 litr | zł /litr | 1,24 | 0,96 | 1,11 |
mleko spożywcze pasteryzowane 2-2,5% tł. w butelce PS 1 litr | zł /litr | 1,24 | 1,02 | 1,11 |
mleko spożywcze pasteryzowane 2-2,5% tł. w folii 1 litr | zł /litr | 1,62 | 0,89 | 1,15 |
mleko spożywcze UHT 2-2,5% tł. w kartonie 1 litr | zł /litr | 1,95 | 0,93 | 1,59 |
mleko w proszku odtłuszczone w workach 25 kg | zł /kg | 9,63 | 6,80 | 8,27 |
ser dojrzewający Edamski min. 42% tł. | zł /kg | 14,98 | 9,00 | 11,46 |
ser dojrzewający Ementalski min. 42% tł. | zł /kg | 14,98 | 10,16 | 13,39 |
ser dojrzewający Gouda min. 42% tł. | zł /kg | 15,48 | 9,00 | 11,49 |
ser dojrzewający Tylżycki min. 42% tł. | zł /kg | 12,51 | 9,38 | 11,21 |
serek topiony kremowy kostka 100 g | zł /opak | 1,11 | 0,89 | 0,96 |
serek twarogowy homogenizowany waniliowy kubek PS 150g | zł /opak | 1,18 | 0,70 | 0,93 |
serek wiejski granulowany kubek PS 150 g | zł /opak | 1,34 | 0,86 | 1,13 |
serek wiejski granulowany kubek PS 200 g | zł /opak | 1,50 | 0,90 | 1,22 |
śmietanka spożywcza pasteryzowana 18% tł. kubek PS 200 g | zł /opak | 1,23 | 0,67 | 0,97 |
śmietanka spożywcza pasteryzowana 18% tł. kubek PS 250 g | zł /opak | 1,23 | 0,86 | 1,00 |
twaróg półtłusty formowany | zł /kg | 8,35 | 6,09 | 6,79 |
twaróg półtłusty klinek | zł /kg | 7,11 | 6,85 | 6,98 |
twaróg półtłusty krajanka | zł /kg | 8,50 | 6,26 | 7,03 |
W powyższej tabeli prezentowane są wyniki analizy danych uzyskanych z 89 zakładów.
nazwa produktu | ilość (tony) | liczba przedsiębiorstw |
masło (>10 ton) | 1 859,6 | 23 |
mleko w proszku (>100 ton) | 8 729,8 | 19 |
sery twarde (>50 ton) | 5 876,8 | 17 |
Badanie dotyczyło, w których zapasy masła, mleka w proszku i serów przekraczały jednostkowo odpowiednio 10, 100 i 50 ton. W analizowanym tygodniu zanotowano wzrost zapasów: masła – o 263,0 ton, tj. 16,5%, mleka w proszku – o 1 172,6 ton, tj. 15,5% i serów twardych – o 3,6 ton, tj. 0,06%.
Źródło: GISiPAR - informacja nr 29