aaaaaaaaaaaJOHN_DEERE1

Ceny zbytu brutto wybranych artykułów mleczarskich w okresie od 3 do 8 IX 2001 r.

14 września 2001
nazwa produktu jedn. cena max. cena min. cena śred.
jogurt owocowy kubek PS 150 g zł /opak  0,90 0,43 0,68
jogurt owocowy kubek PS 450 g zł /opak  1,93 0,90 1,64
jogurt owocowy kubek PS 500 g zł /opak  1,87 0,69 1,51
kefir kubek PS 200 g zł /opak  0,64 0,47 0,54
kefir kubek PS 450 g zł /opak  1,06 0,67 0,91
kefir kubek PS 500 g zł /opak  1,31 0,54 1,06
masło Ekstra konfekcjonowane min. 82% tł. zł /kg  12,84 6,20 9,01
masło Ekstra min. 82% tł. w blokach 25 kg zł /kg  10,70 6,74 8,26
mleko acidofilne naturalne kubek PS 500 ml zł /opak  1,56 1,23 1,37
mleko spożywcze pasteryzowane 2% tł. w folii 1 litr zł /litr  1,24 0,96 1,09
mleko spożywcze pasteryzowane 2-2,5% tł. w folii 1 litr zł /litr  1,43 0,89 1,13
mleko spożywcze UHT 2-2,5% tł. w kartonie 1 litr zł /litr  1,95 0,93 1,58
mleko w proszku odtłuszczone w workach 25 kg zł /kg  9,63 7,60 8,27
ser dojrzewający Edamski min. 42% tł. zł /kg  14,98 9,09 11,45
ser dojrzewający Ementalski min. 42% tł. zł /kg  14,98 10,06 13,27
ser dojrzewający Gouda min. 42% tł. zł /kg  15,69 9,09 11,51
ser dojrzewający Tylżycki min. 42% tł. zł /kg  12,57 9,50 11,35
serek topiony kremowy kostka 100 g zł /opak  1,11 0,85 0,95
serek twarogowy homogenizowany waniliowy kubek PS 150g zł /opak  1,35 0,70 0,95
serek wiejski granulowany kubek PS 150 g zł /opak  1,41 0,86 1,15
serek wiejski granulowany kubek PS 200 g zł /opak  1,50 0,90 1,26
śmietanka spożywcza pasteryzowana 18% tł. kubek PS 200 g zł /opak 1,23  0,67 0,97
śmietanka spożywcza pasteryzowana 18% tł. kubek PS 250 g zł /opak  1,05 0,97 1,01
twarożek ziarnisty 200 g zł /opak  1,65 1,23 1,44
twaróg półtłusty formowany zł /kg  8,35 6,09 6,90
twaróg półtłusty klinek zł /kg  7,20 6,85 7,11
twaróg półtłusty konfekcjonowany zł /kg  7,10 6,69 6,83
twaróg półtłusty krajanka zł /kg  8,50 6,26 7,03

W powyższej tabeli prezentowane są wyniki analizy danych uzyskanych z 98 zakładów.

Zapasy artykułów mleczarskich

nazwa produktu ilość (tony) liczba przedsiębiorstw
masło (>10 ton)  1 494,6 25
mleko w proszku (>100 ton)  5 902,9 17
sery twarde (>50 ton)  6 066,5 18

Badanie dotyczyło zakładów, w których zapasy masła, mleka w proszku i serów przekraczały jednostkowo odpowiednio 10, 100 i 50 ton. W analizowanym tygodniu zanotowano spadek zapasów: masła – o 429,7 ton, tj. 22,3%, mleka w proszku – o 201,0 ton, tj. 25,4%, serów twardych – o 348,5 ton, tj. 5,4%.

Źródło: GISiPAR - informacja nr 33

POWIĄZANE

- Polskie mleczarnie zaczynają już zmniejszać gramaturę opakowań - ich tarę - za...

W terminie 19-23 lutego 2024 r., członków Polskiej Izby Mleka tj.  Spółdzielczą ...

W 100% gospodarstw dostarczających mleko na potrzeby produkcji produktów mleczny...


Komentarze

Bądź na bieżąco

Zapisz się do newslettera

Każdego dnia najnowsze artykuły, ostatnie ogłoszenia, najświeższe komentarze, ostatnie posty z forum

Najpopularniejsze tematy

gospodarkapracaprzetargi
Nowy PPR (stopka)
Jestesmy w spolecznosciach:
Zgłoś uwagę