nazwa produktu | jedn. | cena max. | cena min. | cena śred. |
jogurt owocowy kubek PS 150 g | zł /opak | 0,99 | 0,43 | 0,69 |
jogurt owocowy kubek PS 450 g | zł /opak | 1,82 | 1,54 | 1,64 |
jogurt owocowy kubek PS 500 g | zł /opak | 1,90 | 0,69 | 1,63 |
kefir kubek PS 200 g | zł /opak | 0,82 | 0,47 | 0,65 |
kefir kubek PS 450 g | zł /opak | 1,06 | 0,67 | 0,90 |
kefir kubek PS 500 g | zł /opak | 1,56 | 0,85 | 1,14 |
masło Ekstra konfekcjonowane min. 82% tł. | zł /kg | 12,40 | 5,89 | 8,75 |
masło Ekstra min. 82% tł. w blokach 25 kg | zł /kg | 9,84 | 5,39 | 7,50 |
mleko acidofilne naturalne kubek PS 500 ml | zł /opak | 1,44 | 1,23 | 1,34 |
mleko spożywcze pasteryzowane 2% tł. w folii 1 litr | zł /litr | 1,20 | 0,93 | 1,09 |
mleko spożywcze pasteryzowane 2-2,5% tł. w folii 1 litr | zł /litr | 1,44 | 0,89 | 1,16 |
mleko spożywcze UHT 2-2,5% tł. w kartonie 1 litr | zł /litr | 1,95 | 0,93 | 1,63 |
mleko w proszku odtłuszczone w workach 25 kg | zł /kg | 9,73 | 7,89 | 8,86 |
ser dojrzewający Edamski min. 42% tł. | zł /kg | 14,45 | 10,65 | 11,98 |
ser dojrzewający Ementalski min. 42% tł. | zł /kg | 16,94 | 13,16 | 14,79 |
ser dojrzewający Gouda min. 42% tł. | zł /kg | 15,69 | 10,65 | 12,29 |
ser dojrzewający Tylżycki min. 42% tł. | zł /kg | 13,27 | 10,69 | 11,98 |
serek topiony kremowy kostka 100 g | zł /opak | 1,15 | 0,83 | 1,00 |
serek twarogowy homogenizowany waniliowy kubek PS 150g | zł /opak | 1,39 | 0,70 | 0,95 |
serek wiejski granulowany kubek PS 150 g | zł /opak | 1,34 | 0,99 | 1,19 |
serek wiejski granulowany kubek PS 200 g | zł /opak | 1,36 | 1,12 | 1,25 |
śmietanka spożywcza pasteryzowana 18% tł. kubek PS 200 g | zł /opak | 1,80 | 0,70 | 1,04 |
śmietanka spożywcza pasteryzowana 18% tł. kubek PS 250 g | zł /opak | 1,05 | 0,91 | 0,99 |
twarożek ziarnisty 200 g | zł /opak | 1,62 | 0,24 | 1,02 |
twaróg półtłusty formowany | zł /kg | 7,52 | 6,39 | 6,71 |
twaróg półtłusty klinek | zł /kg | 7,14 | 6,59 | 6,88 |
twaróg półtłusty krajanka | zł /kg | 8,03 | 6,31 | 6,98 |
W tabeli prezentowane są wyniki analizy danych uzyskanych z 77 zakładów.
Źródło: GISiPAR - informacja nr 9