Ptak_Waw_CTR_2024
TSW_XV_2025

Ceny zbytu brutto wybranych artykułów mleczarskich w okresie od 2 do 7 VII 2001 r.

19 czerwca 2002
nazwa produktu jedn. cena max. cena min. cena śred.
jogurt owocowy kubek PS 150 g zł /opak 0,90 0,56 0,68
jogurt owocowy kubek PS 450 g zł /opak  1,87 1,54 1,73
jogurt owocowy kubek PS 500 g zł /opak  1,87 0,69 1,59
kefir kubek PS 200 g zł /opak  0,64 0,47 0,58
kefir kubek PS 450 g zł /opak  1,06 0,67 0,93
kefir kubek PS 500 g zł /opak  1,56 0,90 1,12
masło Ekstra konfekcjonowane min. 82% tł. zł /kg  12,31 6,20 8,92
masło Ekstra min. 82% tł. w blokach 25 kg zł /kg  10,70 6,63 8,25
mleko acidofilne naturalne kubek PS 500 ml zł /opak  1,41 1,06 1,24
mleko spożywcze pasteryzowane 2% tł. w folii 1 litr zł /litr  1,30 0,96 1,10
mleko spożywcze pasteryzowane 2-2,5% tł. w folii 1 litr zł /litr  1,30 0,89 1,12
mleko spożywcze UHT 2-2,5% tł. w kartonie 1 litr zł /litr  1,95 0,93 1,56
mleko w proszku odtłuszczone w workach 25 kg zł /kg  9,63 6,50 8,12
ser dojrzewający Edamski min. 42% tł. zł /kg  14,45 9,00 11,58
ser dojrzewający Ementalski min. 42% tł. zł /kg  14,98 9,57 12,72
ser dojrzewający Gouda min. 42% tł. zł /kg  14,12 9,00 11,64
ser dojrzewający Tylżycki min. 42% tł. zł /kg  12,51 9,92 11,46
serek topiony kremowy kostka 100 g zł /opak  1,02 0,85 0,94
serek twarogowy homogenizowany waniliowy kubek PS 150g zł /opak  1,07 0,70 0,92
serek wiejski granulowany kubek PS 150 g zł /opak  1,41 0,86 1,16
serek wiejski granulowany kubek PS 200 g zł /opak  1,50 0,90 1,25
śmietanka spożywcza pasteryzowana 18% tł. kubek PS 200 g zł /opak  1,23 0,67 0,96
śmietanka spożywcza pasteryzowana 18% tł. kubek PS 250 g zł /opak  1,23 0,97 1,08
twarożek ziarnisty 200 g zł /opak  1,64 1,23 1,44
twaróg półtłusty formowany zł /kg  8,35 6,31 6,88
twaróg półtłusty klinek zł /kg  7,20 6,85 7,05
twaróg półtłusty krajanka zł /kg  8,50 5,89 7,02

W powyższej tabeli prezentowane są wyniki analizy danych uzyskanych z 82 zakładów.

Zapasy artykułów mleczarskich

nazwa produktu ilość (tony) liczba przedsiębiorstw
masło (>10 ton)  1 837,4 29
mleko w proszku (>100 ton)  7 370,9 21
sery twarde (>50 ton)  7 109,7 22

Badanie dotyczyło zakładów, w których zapasy masła, mleka w proszku i serów przekraczały jednostkowo odpowiednio 10,100 i 50 ton. Wzrost zapasów w porównaniu do poprzedniego tygodnia dotyczył masła o 205,0 ton, tj. 12,5%, mleka w proszku o 565,1 ton, tj. 8,3% i serów twardych o 1 198,2 ton, tj. 20,3%.

Źródło: GISiPAR - informacja nr 25

POWIĄZANE

Po wybuchu choroby niebieskiego języka w Europie w 2023 r., wirus choroby niebie...

21 października br. OSM Piątnica rozpoczyna kampanię promującą śmietanę 18%. W s...

Pracownicy z terenów objętych powodzią zaczynają masowo sięgać po zwolnienia lek...


Komentarze

Bądź na bieżąco

Zapisz się do newslettera

Każdego dnia najnowsze artykuły, ostatnie ogłoszenia, najświeższe komentarze, ostatnie posty z forum

Najpopularniejsze tematy

gospodarkapracaprzetargi
Nowy PPR (stopka)
Jestesmy w spolecznosciach:
Zgłoś uwagę