nazwa produktu | jedn. | cena max. | cena min. | cena śred. |
jogurt owocowy kubek PS 150 g | zł /opak | 0,90 | 0,56 | 0,68 |
jogurt owocowy kubek PS 450 g | zł /opak | 1,87 | 1,54 | 1,73 |
jogurt owocowy kubek PS 500 g | zł /opak | 1,87 | 0,69 | 1,59 |
kefir kubek PS 200 g | zł /opak | 0,64 | 0,47 | 0,58 |
kefir kubek PS 450 g | zł /opak | 1,06 | 0,67 | 0,93 |
kefir kubek PS 500 g | zł /opak | 1,56 | 0,90 | 1,12 |
masło Ekstra konfekcjonowane min. 82% tł. | zł /kg | 12,31 | 6,20 | 8,92 |
masło Ekstra min. 82% tł. w blokach 25 kg | zł /kg | 10,70 | 6,63 | 8,25 |
mleko acidofilne naturalne kubek PS 500 ml | zł /opak | 1,41 | 1,06 | 1,24 |
mleko spożywcze pasteryzowane 2% tł. w folii 1 litr | zł /litr | 1,30 | 0,96 | 1,10 |
mleko spożywcze pasteryzowane 2-2,5% tł. w folii 1 litr | zł /litr | 1,30 | 0,89 | 1,12 |
mleko spożywcze UHT 2-2,5% tł. w kartonie 1 litr | zł /litr | 1,95 | 0,93 | 1,56 |
mleko w proszku odtłuszczone w workach 25 kg | zł /kg | 9,63 | 6,50 | 8,12 |
ser dojrzewający Edamski min. 42% tł. | zł /kg | 14,45 | 9,00 | 11,58 |
ser dojrzewający Ementalski min. 42% tł. | zł /kg | 14,98 | 9,57 | 12,72 |
ser dojrzewający Gouda min. 42% tł. | zł /kg | 14,12 | 9,00 | 11,64 |
ser dojrzewający Tylżycki min. 42% tł. | zł /kg | 12,51 | 9,92 | 11,46 |
serek topiony kremowy kostka 100 g | zł /opak | 1,02 | 0,85 | 0,94 |
serek twarogowy homogenizowany waniliowy kubek PS 150g | zł /opak | 1,07 | 0,70 | 0,92 |
serek wiejski granulowany kubek PS 150 g | zł /opak | 1,41 | 0,86 | 1,16 |
serek wiejski granulowany kubek PS 200 g | zł /opak | 1,50 | 0,90 | 1,25 |
śmietanka spożywcza pasteryzowana 18% tł. kubek PS 200 g | zł /opak | 1,23 | 0,67 | 0,96 |
śmietanka spożywcza pasteryzowana 18% tł. kubek PS 250 g | zł /opak | 1,23 | 0,97 | 1,08 |
twarożek ziarnisty 200 g | zł /opak | 1,64 | 1,23 | 1,44 |
twaróg półtłusty formowany | zł /kg | 8,35 | 6,31 | 6,88 |
twaróg półtłusty klinek | zł /kg | 7,20 | 6,85 | 7,05 |
twaróg półtłusty krajanka | zł /kg | 8,50 | 5,89 | 7,02 |
W powyższej tabeli prezentowane są wyniki analizy danych uzyskanych z 82 zakładów.
nazwa produktu | ilość (tony) | liczba przedsiębiorstw |
masło (>10 ton) | 1 837,4 | 29 |
mleko w proszku (>100 ton) | 7 370,9 | 21 |
sery twarde (>50 ton) | 7 109,7 | 22 |
Badanie dotyczyło zakładów, w których zapasy masła, mleka w proszku i serów przekraczały jednostkowo odpowiednio 10,100 i 50 ton. Wzrost zapasów w porównaniu do poprzedniego tygodnia dotyczył masła o 205,0 ton, tj. 12,5%, mleka w proszku o 565,1 ton, tj. 8,3% i serów twardych o 1 198,2 ton, tj. 20,3%.
Źródło: GISiPAR - informacja nr 25