aaaaaaaaaaaJOHN_DEERE1

Ceny zbytu brutto wybranych artykułów mleczarskich w okresie od 17 XII 2001 r. do 5 I 2002 r.

11 stycznia 2002
nazwa produktu jedn. cena max. cena min. cena śred.
jogurt owocowy kubek PS 150 g zł /opak  1,82 0,48 0,73
jogurt owocowy kubek PS 450 g zł /opak  1,75 1,50 1,59
jogurt owocowy kubek PS 500 g zł /opak  1,76 1,53 1,67
kefir kubek PS 200 g zł /opak 0,74 0,47 0,61
kefir kubek PS 450 g zł /opak  1,06 0,72 0,93
kefir kubek PS 500 g zł /opak  1,56 0,64 1,08
masło Ekstra konfekcjonowane min. 82% tł. zł /kg  13,38 7,50 9,93
masło Ekstra min. 82% tł. w blokach 25 kg zł /kg  9,47 7,38 8,63
mleko acidofilne naturalne kubek PS 500 ml zł /opak  1,41 1,12 1,27
mleko spożywcze pasteryzowane 2% tł. w folii 1 litr zł /litr  1,18 1,00 1,11
mleko spożywcze pasteryzowane 2-2,5% tł. butelka PS 1 litr zł /litr 1,35 1,05 1,21
mleko spożywcze pasteryzowane 2-2,5% tł. w folii 1 litr zł /litr  1,43 0,95 1,16
mleko spożywcze UHT 2-2,5% tł. w kartonie 1 litr zł /litr  1,96 0,93 1,57
mleko w proszku odtłuszczone w workach 25 kg zł /kg  9,63 5,97 7,75
ser dojrzewający Edamski min. 42% tł. zł /kg  14,98 10,00 11,95
ser dojrzewający Ementalski min. 42% tł. zł /kg  17,15 10,60 13,47
ser dojrzewający Gouda min. 42% tł. zł /kg  15,65 10,52 11,89
ser dojrzewający Tylżycki min. 42% tł. zł /kg  13,00 10,00 11,66
serek topiony kremowy kostka 100 g zł /opak  1,11 0,86 0,95
serek twarogowy homogenizowany waniliowy kubek PS 150g zł /opak  1,35 0,72 0,98
serek wiejski granulowany kubek PS 150 g zł /opak  1,25 1,00 1,12
serek wiejski granulowany kubek PS 200 g zł /opak  1,50 1,08 1,30
śmietanka spożywcza pasteryzowana 18% tł. kubek PS 200 g zł /opak  1,50 0,68 1,00
śmietanka spożywcza pasteryzowana 18% tł. kubek PS 250 g zł /opak  1,23 0,93 1,02
twarożek ziarnisty 200 g zł /opak 1,66 1,20 1,37
twaróg półtłusty formowany zł /kg  7,81 6,25 6,84
twaróg półtłusty klinek zł /kg 7,31 6,90 7,11
twaróg półtłusty konfekcjonowany zł /kg 7,21 6,59 6,90
twaróg półtłusty krajanka zł /kg  8,50 5,83 7,04

W powyższej tabeli prezentowane są wyniki analizy danych uzyskanych z 81 zakładów.

Zapasy artykułów mleczarskich

nazwa produktu ilość (tony) liczba przedsiębiorstw
masło (>10 ton)  1 020,3 21
mleko w proszku (>100 ton)  6 925,7 16
sery twarde (>50 ton)  5 298,1 17

Badanie dotyczyło zakładów, w których zapasy masła, mleka w proszku i serów przekraczały jednostkowo odpowiednio 10, 100 i 50 ton. W analizowanym tygodniu zanotowano wzrost zapasów masła – o 564,9 ton, tj. 80,6%, mleka w proszku – o 1 138,8 ton, tj. 19,7% i serów twardych – o 503,7 ton, tj. 10,5%.

Źródło: GISiPAR - informacja nr 47/2001

POWIĄZANE

Sekretariat Prezesa Zarządu ZPPM, Pana Marcina Hydzika,  przesyłał do Pierwszego...

- Polskie mleczarnie zaczynają już zmniejszać gramaturę opakowań - ich tarę - za...

W terminie 19-23 lutego 2024 r., członków Polskiej Izby Mleka tj.  Spółdzielczą ...


Komentarze

Bądź na bieżąco

Zapisz się do newslettera

Każdego dnia najnowsze artykuły, ostatnie ogłoszenia, najświeższe komentarze, ostatnie posty z forum

Najpopularniejsze tematy

gospodarkapracaprzetargi
Nowy PPR (stopka)
Jestesmy w spolecznosciach:
Zgłoś uwagę