Ptak_Waw_CTR_2024
TSW_XV_2025

Ceny zbytu brutto wybranych artykułów mleczarskich w okresie od 16 do 21 VII 2001 r.

19 czerwca 2002
nazwa produktu jedn. cena max. cena min. cena śred.
jogurt owocowy kubek PS 150 g zł /opak  0,95 0,43 0,69
jogurt owocowy kubek PS 450 g zł /opak  1,87 1,54 1,71
jogurt owocowy kubek PS 500 g zł /opak  1,87 1,53 1,71
kefir kubek PS 200 g zł /opak  0,64 0,47 0,56
kefir kubek PS 450 g zł /opak  1,67 0,90 1,12
kefir kubek PS 500 g zł /opak  1,56 0,80 1,11
masło Ekstra konfekcjonowane min. 82% tł. zł /kg  12,84 6,20 9,04
masło Ekstra min. 82% tł. w blokach 25 kg zł /kg  10,70 6,96 8,24
mleko spożywcze pasteryzowane 2% tł. w folii 1 litr zł /litr  1,24 0,90 1,10
mleko spożywcze pasteryzowane 2-2,5% tł. butelka PS 1 litr zł /litr 1,36 1,03 1,17
mleko spożywcze pasteryzowane 2-2,5% tł. w folii 1 litr zł /litr  1,43 0,90 1,14
mleko spożywcze UHT 2-2,5% tł. w kartonie 1 litr zł /litr  1,95 0,93 1,57
mleko w proszku odtłuszczone w workach 25 kg zł /kg  9,70 7,45 8,39
ser dojrzewający Edamski min. 42% tł. zł /kg  14,95 9,52 11,58
ser dojrzewający Ementalski min. 42% tł. zł /kg  14,98 10,49 14,03
ser dojrzewający Gouda min. 42% tł. zł /kg  15,70 9,45 11,78
ser dojrzewający Tylżycki min. 42% tł. zł /kg  12,51 7,70 10,82
serek topiony kremowy kostka 100 g zł /opak  1,11 0,89 0,95
serek twarogowy homogenizowany waniliowy kubek PS 150g zł /opak  1,18 0,70 0,95
serek wiejski granulowany kubek PS 150 g zł /opak  1,41 0,86 1,15
serek wiejski granulowany kubek PS 200 g zł /opak  1,50 0,90 1,25
śmietanka spożywcza pasteryzowana 18% tł. kubek PS 200 g zł /opak  1,23 0,67 0,97
śmietanka spożywcza pasteryzowana 18% tł. kubek PS 250 g zł /opak  1,23 1,03 1,10
śmietanka spożywcza pasteryzowana 18% tł. w folii 1/2 litra zł /opak 1,60 0,97 1,29
twarożek ziarnisty 200 g zł /opak  1,23 0,82 1,03
twaróg półtłusty formowany zł /kg  8,35 6,21 6,75
twaróg półtłusty klinek zł /kg  7,20 6,85 7,03
twaróg półtłusty konfekcjonowany zł /kg  7,11 6,74 6,93
twaróg półtłusty krajanka zł /kg  8,50 6,26 7,08

W powyższej tabeli prezentowane są wyniki analizy danych uzyskanych z 96 zakładów.

Zapasy artykułów mleczarskich

nazwa produktu ilość (tony) liczba przedsiębiorstw
masło (>10 ton)  1 040,9 23
mleko w proszku (>100 ton)  7 428,8 18
sery twarde (>50 ton)  5 644,9 20

Badanie dotyczyło zakładów, w których zapasy masła, mleka w proszku i serów przekraczały jednostkowo odpowiednio 10, 100 i 50 ton. Spadek zapasów w porównaniu do poprzedniego tygodnia dotyczył masła – o 915,5 ton, tj. 46,8%. Zanotowano natomiast wzrost zapasów mleka w proszku o 109,1 ton, tj. 1,5% i serów twardych o 973,9 ton, tj. 20,8%.

Źródło: GISiPAR - informacja nr 27

POWIĄZANE

Po wybuchu choroby niebieskiego języka w Europie w 2023 r., wirus choroby niebie...

21 października br. OSM Piątnica rozpoczyna kampanię promującą śmietanę 18%. W s...

Pracownicy z terenów objętych powodzią zaczynają masowo sięgać po zwolnienia lek...


Komentarze

Bądź na bieżąco

Zapisz się do newslettera

Każdego dnia najnowsze artykuły, ostatnie ogłoszenia, najświeższe komentarze, ostatnie posty z forum

Najpopularniejsze tematy

gospodarkapracaprzetargi
Nowy PPR (stopka)
Jestesmy w spolecznosciach:
Zgłoś uwagę