nazwa produktu | jedn. | cena max. | cena min. | cena śred. |
jogurt owocowy kubek PS 150 g | zł /opak | 0,90 | 0,43 | 0,69 |
jogurt owocowy kubek PS 450 g | zł /opak | 1,93 | 1,50 | 1,64 |
jogurt owocowy kubek PS 500 g | zł /opak | 1,87 | 1,53 | 1,72 |
kefir kubek PS 200 g | zł /opak | 0,74 | 0,47 | 0,60 |
kefir kubek PS 450 g | zł /opak | 1,06 | 0,72 | 0,93 |
kefir kubek PS 500 g | zł /opak | 1,56 | 0,90 | 1,12 |
masło Ekstra konfekcjonowane min. 82% tł. | zł /kg | 13,38 | 6,20 | 9,57 |
masło Ekstra min. 82% tł. w blokach 25 kg | zł /kg | 9,47 | 7,80 | 8,44 |
mleko acidofilne naturalne kubek PS 500 ml | zł /opak | 1,41 | 1,09 | 1,23 |
mleko spożywcze pasteryzowane 2% tł. w folii 1 litr | zł /litr | 1,18 | 1,00 | 1,12 |
mleko spożywcze pasteryzowane 2-2,5% tł. w folii 1 litr | zł /litr | 1,43 | 0,90 | 1,15 |
mleko spożywcze UHT 2-2,5% tł. w kartonie 1 litr | zł /litr | 1,96 | 0,93 | 1,57 |
mleko w proszku odtłuszczone w workach 25 kg | zł /kg | 9,63 | 7,30 | 8,34 |
ser dojrzewający Edamski min. 42% tł. | zł /kg | 14,98 | 9,00 | 11,86 |
ser dojrzewający Ementalski min. 42% tł. | zł /kg | 14,98 | 10,86 | 13,38 |
ser dojrzewający Gouda min. 42% tł. | zł /kg | 15,69 | 9,00 | 11,89 |
ser dojrzewający Tylżycki min. 42% tł. | zł /kg | 13,00 | 11,36 | 12,40 |
serek topiony kremowy kostka 100 g | zł /opak | 1,11 | 0,87 | 0,95 |
serek twarogowy homogenizowany waniliowy kubek PS 150g | zł /opak | 1,18 | 0,70 | 0,95 |
serek wiejski granulowany kubek PS 150 g | zł /opak | 1,35 | 0,85 | 1,15 |
serek wiejski granulowany kubek PS 200 g | zł /opak | 1,50 | 0,90 | 1,27 |
śmietanka spożywcza pasteryzowana 18% tł. kubek PS 200 g | zł /opak | 1,23 | 0,68 | 0,98 |
śmietanka spożywcza pasteryzowana 18% tł. kubek PS 250 g | zł /opak | 1,23 | 0,93 | 1,02 |
twarożek ziarnisty 200 g | zł /opak | 1,23 | 1,20 | 1,22 |
twaróg półtłusty formowany | zł /kg | 7,81 | 6,42 | 6,86 |
twaróg półtłusty klinek | zł /kg | 7,92 | 6,73 | 7,28 |
twaróg półtłusty konfekcjonowany | zł /kg | 7,44 | 6,59 | 7,08 |
twaróg półtłusty krajanka | zł /kg | 8,50 | 6,26 | 7,07 |
W powyższej tabeli prezentowane są wyniki analizy danych uzyskanych z 91 zakładów.
nazwa produktu | ilość (tony) | liczba przedsiębiorstw |
masło (>10 ton) | 1 407,8 | 21 |
mleko w proszku (>100 ton) | 6 774,5 | 16 |
sery twarde (>50 ton) | 5 529,9 | 18 |
Badanie dotyczyło zakładów, w których zapasy masła, mleka w proszku i serów przekraczały jednostkowo odpowiednio 10, 100 i 50 ton. W analizowanym tygodniu zanotowano wzrost zapasów masła – o 17,6 ton, tj. 1,3%. Na przestrzeni tygodnia zanotowano spadek zapasów mleka w proszku – o 533,8 ton, tj. 7,4% i serów twardych – o 169,8 ton, tj. 3,0%.
Źródło: GISiPAR - informacja nr 42