aaaaaaaaaaaJOHN_DEERE1

Ceny zbytu brutto wybranych artykułów mleczarskich w okresie od 10 do 15 IX 2001 r.

20 września 2001
nazwa produktu jedn. cena max. cena min. cena śred.
jogurt owocowy kubek PS 150 g zł /opak  0,90 0,43 0,67
jogurt owocowy kubek PS 450 g zł /opak  1,93 1,54 1,73
jogurt owocowy kubek PS 500 g zł /opak  1,87 0,70 1,52
kefir kubek PS 200 g zł /opak  0,64 0,47 0,56
kefir kubek PS 450 g zł /opak  1,06 0,67 0,93
kefir kubek PS 500 g zł /opak  1,56 0,54 1,11
masło Ekstra konfekcjonowane min. 82% tł. zł /kg  12,84 6,20 9,07
masło Ekstra min. 82% tł. w blokach 25 kg zł /kg  10,70 6,96 8,29
mleko spożywcze pasteryzowane 2% tł. w folii 1 litr zł /litr  1,24 0,90 1,10
mleko spożywcze pasteryzowane 2-2,5% tł. w folii 1 litr zł /litr  1,70 0,90 1,15
mleko spożywcze UHT 2-2,5% tł. w kartonie 1 litr zł /litr  1,95 1,06 1,64
mleko w proszku odtłuszczone w workach 25 kg zł /kg  9,63 7,20 8,30
ser dojrzewający Edamski min. 42% tł. zł /kg  14,98 9,00 11,49
ser dojrzewający Ementalski min. 42% tł. zł /kg  14,98 10,06 13,31
ser dojrzewający Gouda min. 42% tł. zł /kg  15,69 9,00 11,43
ser dojrzewający Tylżycki min. 42% tł. zł /kg  13,00 9,82 11,35
serek topiony kremowy kostka 100 g zł /opak  1,11 0,85 0,96
serek twarogowy homogenizowany waniliowy kubek PS 150g zł /opak  1,25 0,70 0,95
serek wiejski granulowany kubek PS 150 g zł /opak  1,41 0,85 1,13
serek wiejski granulowany kubek PS 200 g zł /opak  1,50 0,90 1,27
śmietanka spożywcza pasteryzowana 18% tł. kubek PS 200 g zł /opak  1,27 0,69 0,99
śmietanka spożywcza pasteryzowana 18% tł. kubek PS 250 g zł /opak  1,03 0,97 1,00
twarożek ziarnisty 200 g zł /opak  1,65 1,23 1,44
twaróg półtłusty formowany zł /kg  8,35 6,09 6,84
twaróg półtłusty klinek zł /kg  7,20 6,85 7,05
twaróg półtłusty krajanka zł /kg  8,50 6,40 7,11

W powyższej tabeli prezentowane są wyniki analizy danych uzyskanych z 88 zakładów.

Zapasy artykułów mleczarskich

nazwa produktu ilość (tony) liczba przedsiębiorstw
masło (>10 ton)  1 673,2 29
mleko w proszku (>100 ton)  5 771,1 14
sery twarde (>50 ton)  6 329,1 18

Badanie dotyczyło zakładów, w których zapasy masła, mleka w proszku i serów przekraczały jednostkowo odpowiednio 10, 100 i 50 ton. W analizowanym tygodniu zanotowano wzrost zapasów: masła – o 178,6 ton, tj. 11,9%, serów twardych – o 262,6 ton, tj. 4,3%. Spadły zapasy mleka w proszku o 131,8 ton, tj. 2,2%.

Źródło: GISiPAR - informacja nr 34

POWIĄZANE

Sekretariat Prezesa Zarządu ZPPM, Pana Marcina Hydzika,  przesyłał do Pierwszego...

- Polskie mleczarnie zaczynają już zmniejszać gramaturę opakowań - ich tarę - za...

W terminie 19-23 lutego 2024 r., członków Polskiej Izby Mleka tj.  Spółdzielczą ...


Komentarze

Bądź na bieżąco

Zapisz się do newslettera

Każdego dnia najnowsze artykuły, ostatnie ogłoszenia, najświeższe komentarze, ostatnie posty z forum

Najpopularniejsze tematy

gospodarkapracaprzetargi
Nowy PPR (stopka)
Jestesmy w spolecznosciach:
Zgłoś uwagę