aaaaaaaaaaaJOHN_DEERE1

Ceny zbytu brutto wybranych artykułów mleczarskich

7 września 2001
nazwa produktu jedn. cena max. cena min. cena śred.
jogurt owocowy kubek PS 150 g zł /opak  0,90 0,56 0,68
jogurt owocowy kubek PS 450 g zł /opak  1,87 1,54 1,69
jogurt owocowy kubek PS 500 g zł /opak  1,87 0,69 1,57
kefir kubek PS 200 g zł /opak  0,64 0,47 0,56
kefir kubek PS 450 g zł /opak  1,06 0,67 0,93
kefir kubek PS 500 g zł /opak  1,56 0,54 1,08
masło Ekstra konfekcjonowane min. 82% tł. zł /kg  12,84 6,20 8,93
masło Ekstra min. 82% tł. w blokach 25 kg zł /kg  10,70 6,74 8,39
mleko acidofilne naturalne kubek PS 500 ml zł /opak  1,41 1,23 1,31
mleko spożywcze pasteryzowane 2% tł. w folii 1 litr zł /litr  1,24 0,90 1,09
mleko spożywcze pasteryzowane 2-2,5% tł. w butelce PS 1 litr zł /litr 1,19 0,89 1,04
mleko spożywcze pasteryzowane 2-2,5% tł. w folii 1 litr zł /litr  1,43 0,90 1,14
mleko spożywcze UHT 2-2,5% tł. w kartonie 1 litr zł /litr  1,95 0,93 1,55
mleko w proszku odtłuszczone w workach 25 kg zł /kg  9,63 7,00 8,29
ser dojrzewający Edamski min. 42% tł. zł /kg  14,98 9,09 11,51
ser dojrzewający Ementalski min. 42% tł. zł /kg  14,98 10,06 13,28
ser dojrzewający Gouda min. 42% tł. zł /kg  15,69 9,00 11,46
ser dojrzewający Tylżycki min. 42% tł. zł /kg  13,00 8,49 11,06
serek topiony kremowy kostka 100 g zł /opak  1,11 0,89 0,96
serek twarogowy homogenizowany waniliowy kubek PS 150g zł /opak  1,18 0,70 0,94
serek wiejski granulowany kubek PS 150 g zł /opak  1,41 0,86 1,17
serek wiejski granulowany kubek PS 200 g zł /opak  1,50 0,90 1,27
śmietanka spożywcza pasteryzowana 18% tł. kubek PS 200 g zł /opak  1,27 0,67 0,98
śmietanka spożywcza pasteryzowana 18% tł. kubek PS 250 g zł /opak  1,03 0,97 1,01
twarożek ziarnisty 200 g zł/opak 1,65 1,23 1,44
twaróg półtłusty formowany zł /kg  8,35 6,09 6,81
twaróg półtłusty klinek zł /kg  7,20 6,85 7,05
twaróg półtłusty konfekcjonowany zł/kg 7,10 6,69 6,90
twaróg półtłusty krajanka zł /kg  8,50 6,26 7,09

W powyższej tabeli prezentowane są wyniki analizy danych uzyskanych z 88 zakładów. 

Zapasy artykułów mleczarskich

nazwa produktu ilość (tony) liczba przedsiębiorstw
masło (>10 ton) 1.924,3 27
mleko w proszku (>100 ton) 7.912,1 18
sery twarde (>50 ton) 6.415,0 19

Badanie dotyczyło zakładów, w których zapasy masła, mleka w proszku i serów przekraczały jednostkowo odpowiednio 10, 100 i 50 ton. W analizowanym tygodniu zanotowano spadek zapasów: masła - o 150,2 ton, tj. 7,2%, serów twardych - o 97,3 ton, tj. 1,5%. Wzrosły zapasy mleka w proszku o 527,2 ton, tj. 7,1%.

Źródło: GISiPAR – informacja nr 32/2001

POWIĄZANE

Sekretariat Prezesa Zarządu ZPPM, Pana Marcina Hydzika,  przesyłał do Pierwszego...

- Polskie mleczarnie zaczynają już zmniejszać gramaturę opakowań - ich tarę - za...

W terminie 19-23 lutego 2024 r., członków Polskiej Izby Mleka tj.  Spółdzielczą ...


Komentarze

Bądź na bieżąco

Zapisz się do newslettera

Każdego dnia najnowsze artykuły, ostatnie ogłoszenia, najświeższe komentarze, ostatnie posty z forum

Najpopularniejsze tematy

gospodarkapracaprzetargi
Nowy PPR (stopka)
Jestesmy w spolecznosciach:
Zgłoś uwagę