17 listopada w Wojewódzkim Ośrodku Dokształcania i Doskonalenia Zawodowego w Kluczborku w ramach obchodów „Tygodnia chleba” zorganizowano konkurs kulinarny na najlepszą przystawkę. Głównym kryterium konkursu było umiejętne wykorzystanie dodatków w celu stworzenia idealnej kanapki- zarówno pod względem estetycznym jak i wartości odżywczych.
Pod fachową opieką kadry pedagogicznej uczniowie w trzyosobowych zespołach czarowali prawdziwe dzieła sztuki kulinarnej. Kawior z malin, tatar z łososia, pasty twarożkowe w połączeniu z przeróżnymi rodzajami pieczywa i mnóstwem warzyw tworzyły niesamowicie apetyczne kompozycje. W tym roku do rywalizacji stanęło aż 12 zespołów, prezentując bardzo wysoki poziom umiejętności. Do obrad komisji konkursowej zaproszono Panią Agnieszkę Zagolę Dyrektor Oddziału Terenowego ARR w Opolu.
Ponieważ uczniowie podeszli z zapałem do powierzonego im zadania, wybór komisji był niezwykle trudny. I miejsce zdobyły kanapki tortowe, II – bułeczki z tatarem, a III grzanki z pstrągiem łososiowym. Zwycięzcą Konkursu nagrody wręczała Pani Agnieszka Zagola Dyrektor OT ARR w Opolu, która przedstawiła zakres działań ARR w ramach promocji prawidłowej diety w okresie dojrzewania młodzieży poprzez administrowane mechanizmy.