Ptak_Waw_CTR_2024
TSW_XV_2025

"Festiwal zapomnianych warzyw" Folwark Wąsowo

3 listopada 2015
W środę 21 października w Folwarku Wąsowo przyszli kucharze, uczniowie z Zespołu Szkół Rolniczego Centrum Kształcenia Ustawicznego w Trzciance pod czujnym okiem mistrza Sebastiana Gołębiewskiego rozpracowywali warzywa zapomniane: topinambur, jarmuż, pasternak, czarną rzepę oraz skorzonerę.

Warsztaty warzyw zapomnianych zorganizowane zostały przez Agencję Rynku Rolnego OT Poznań. Młodzi kucharze ze zdumieniem i zachwytem poznawali nowe potrawy i nowe smaki warzyw, ongiś popularnych dziś mało znanych lub całkiem zapomnianych.

Na koniec spotkania uczestnicy dostali upominki ufundowane przez ARR, które wręczył dyrektor ARR OT Poznań Pan Andrzej Bobrowski.

POWIĄZANE

Oddział Terenowy Agencji Rynku Rolnego w Bydgoszczy zakończył cykl spotkań eduka...

Ekologiczne gospodarowanie było inspiracją do zorganizowania przez Wielkopolski ...

Ministerstwo Rolnictwa i Rozwoju Wsi przedstawiło 10 listopada 2015 roku do kons...


Komentarze

Bądź na bieżąco

Zapisz się do newslettera

Każdego dnia najnowsze artykuły, ostatnie ogłoszenia, najświeższe komentarze, ostatnie posty z forum

Najpopularniejsze tematy

gospodarkapracaprzetargi
Nowy PPR (stopka)
Jestesmy w spolecznosciach:
Zgłoś uwagę