Ptak_Waw_CTR_2024
TSW_XV_2025

W hiszpańskiej Katalonii rozpoczęły się wczesne zbiory winogron.

22 grudnia 2015
Żniwa ruszyły w winnicach nastawionych na nowoczesność i pełną mechanizację. Tu ludzi zastąpiły maszyny. Urządzenia strząsają owoce z drzewek i transportują do czyszczenia. Powstanie z nich jeden z wariantów Chadonnay.
Mark Nairn: to bardzo ważne, żeby uzyskać winogrona czyste, o mocno owocowym smaku i odpowiedniej kwasowości.
Właściciele winnicy nie używają także pestycydów. Drzewka spryskiwane są specjalnymi substancjami, które nie szkodzą roślinom i owocom, ale dezorientują owady i nie niszczą one winorośli.

POWIĄZANE

Od 10 lutego Agencja Restrukturyzacji i Modernizacji Rolnictwa będzie przyjmował...

Około 92,6 tys. ton żywności o wartości ponad 265 mln zł trafi w tym roku do org...

Sytuacja na unijnym rynku rolnym nadal jest krytyczna. Potrzeba środków łagodząc...


Komentarze

Bądź na bieżąco

Zapisz się do newslettera

Każdego dnia najnowsze artykuły, ostatnie ogłoszenia, najświeższe komentarze, ostatnie posty z forum

Najpopularniejsze tematy

gospodarkapracaprzetargi
Nowy PPR (stopka)
Jestesmy w spolecznosciach:
Zgłoś uwagę