Szanowni Państwo,
Kolejne nowelizacje ustawy o warunkach zdrowotnych żywności i żywienia, rozszerzyły obowiązek wdrożenia i stosowania zasad sytemu HACCP (ang. Hazard Analyzes and Critical Control Points) zarówno przez średnich jak też małych przedsiębiorców. Z tego względu, chcąc przybliżyć zainteresowanym najważniejsze rozwiązania, Ministerstwo Gospodarki Pracy i Polityki Społecznej we współpracy z Polską Agencją Rozwoju Przedsiębiorczości organizuje cykl 9 szkoleń poświęconych problematyce systemu Analiz Zagrożeń i Krytycznych Punktów Kontroli w handlu detalicznym.
Szkolenia organizowane będą w:
Poznaniu – 18 listopada 2003 r.
Zielonej Górze –
19 listopada 2003 r.
Białymstoku – 21 listopada 2003 r.
Katowicach – 21
listopada 2003 r.
Krakowie – 24 listopada 2003 r.
Wrocławiu – 24 listopada
2003 r.
Opolu – 25 listopada 2003 r.
Rzeszowie – 27 listopada 2003
r.
Bydgoszczy – 27 listopada 2003 r.
Udział w szkoleniu jest nieodpłatny - cykl szkoleń jest finansowany przez Polską Agencję Rozwoju Przedsiębiorczości w ramach realizacji „Programu rozwoju handlu wewnętrznego do 2003 roku”.
Czym jest system HACCP?
Kto ma obowiązek stosować zasady
sytemu HACCP?
Jakie wymagania powinni spełnić właściciele sklepów?
Czy
wdrożenie sytemu HACCP może być finansowane ze środków publicznych?
Mamy nadzieję, że na te i inne pytania znajdą Państwo odpowiedzi biorąc udział w szkoleniu. Szkolenia adresowane są do przedsiębiorców prowadzących działalność w zakresie handlu detalicznego. Szczegółowy zakres tematyczny szkolenia przedstawiony jest w załączonym programie. Osobom, które wezmą udział w szkoleniu zapewniamy ciekawe materiały szkoleniowe. Uczestnicy otrzymają także zaświadczenie udziału w szkoleniu.
Zajęcia poprowadzą konsultanci i trenerzy posiadający wieloletnią praktykę w zakresie systemów jakości Instytutu Organizacji i Zarządzania w Przemyśle „ORGMASZ”.
Sławomir Muńko
Konsultant i trener systemów zarządzania
bezpieczeństwem żywności HACCP, GMP, GHP oraz zarządzania jakością, auditor I,
II i III strony, wykładowca zagadnień z zakresu systemów zarządzania jakością z
bogatym doświadczeniem w obszarze systemu HACCP.
Aneta Wysokińska
Doświadczony wykładowca systemów
zarządzania bezpieczeństwem żywności HACCP, GMP, GHP wykładowca na wyższych
uczelniach z zakresu HACCP.
Jerzy Chrząszcz
Konsultant i trener systemów zarządzania
bezpieczeństwem żywności HACCP, GMP, GHP, auditor I i II strony, wykładowca
zagadnień z zakresu systemów zarządzania bezpieczeństwem żywności HACCP.
Joanna Drapińska
Konsultant systemów zarządzania jakością
oraz zintegrowanych systemów wg ISO 9001 i HACCP, auditor I i II strony, również
wykładowca zagadnień z zakresu ISO 9001 i HACCP.
Instytut „ORGMASZ” istnieje od 1953 roku i specjalizuje się w dziedzinie zarządzania przez jakość.
Osoby zainteresowane udziałem w szkoleniu prosimy o kontakt z :
Panią Barbarą Longą
Małopolska Agencja Rozwoju Regionalnego tel. 12 411 46 03 fax. 12 412 43 79 e-mai: szkolenia@marr.pl W przypadku szkoleń organizowanych
w: |
Panią Anną Jeżowską
Wrocławska Agencja Rozwoju Regionalnego tel. 71 372 37 30 fax. 71 372 36 85 e-mail: ajz@warr.pl W przypadku szkoleń organizowanych
w: |
Panią Dorotą Isajuk
Podlaska Fundacja Rozwoju Regionalnego tel. 85 740 86 79 fax. 85 740 86 85 e-mail: isajuk@pfrr.bialystok.pl W przypadku szkoleń organizowanych
w: |
Zgłoszenia prosimy przesyłać pocztą elektroniczną lub faksem na podane wyżej adresy. W zgłoszeniu prosimy podać:
Formularz zgłoszenia prosimy wypełnić czytelnie drukowanymi literami. Przyjęcie zgłoszenia zostanie potwierdzone przez organizatora. Ze względu na ograniczoną liczbę miejsc, o przyjęciu zgłoszenia decydować będzie kolejność nadesłania zgłoszenia.
Jeszcze raz serdecznie zapraszamy.
Program szkoleń
Zgłoszenie uczestnika w
szkoleniu