Ptak_Waw_CTR_2024
TSW_XV_2025

"HACCP - system zapewnienia bezpieczeństwa żywności"

7 kwietnia 2003

Centrum Euro Info w Rzeszowie jest organizatorem seminarium pt. "HACCP - system zapewnienia bezpieczeństwa żywności".

System HACCP służy zapewnieniu bezpieczeństwa zdrowotnego żywności podczas jej produkcji i dystrybucji. W Unii Europejskiej wszystkie firmy z branży żywnościowej zobowiązane są do wdrożenia tego systemu. W związku z wstąpieniem naszego kraju do UE obowiązek ten obejmie również polskie firmy, i to bez względu na ich wielkość oraz rodzaj działalności (produkcja, dystrybucja, handel).

Celem seminarium jest zaprezentowanie podstawowych zasad systemu HACCP oraz przyczyn, dla których zostanie w Polsce wprowadzony obowiązek jego stosowania przez wszystkie firmy żywnościowe. Podczas seminarium zostanie również przedstawiona próba odpowiedzi na pytanie, od kiedy dokładnie system ten będzie obowiązkowy w Polsce.

Seminarium odbędzie się 7 kwietnia br. w siedzibie Wyższej Szkoły Informatyki i Zarządzania w Rzeszowie.


POWIĄZANE

Od 10 lutego Agencja Restrukturyzacji i Modernizacji Rolnictwa będzie przyjmował...

Około 92,6 tys. ton żywności o wartości ponad 265 mln zł trafi w tym roku do org...

Sytuacja na unijnym rynku rolnym nadal jest krytyczna. Potrzeba środków łagodząc...


Komentarze

Bądź na bieżąco

Zapisz się do newslettera

Każdego dnia najnowsze artykuły, ostatnie ogłoszenia, najświeższe komentarze, ostatnie posty z forum

Najpopularniejsze tematy

gospodarkapracaprzetargi
Nowy PPR (stopka)
Jestesmy w spolecznosciach:
Zgłoś uwagę