Polski rynek zdrowej żywności dynamicznie rośnie i według prognoz jego wartość może przekroczyć w tym roku 1 mld zł. Jednym z segmentów korzystających na tym...
Każdy organizm funkcjonuje wedle typowego dla siebie rytmu, który zapewnia mu balans między opanowaniem, a nadmiarem emocji, czy poczuciem komfortu i na...
3 lutego br. w Warszawie odbyła się uroczysta gala XXIII edycji Ogólnopolskiego Konkursu „Rolnik – Farmer Roku". Kapituła konkursu wyłoniła dziesięciu laurea...
Aktualna sytuacja związana z występowaniem grypy ptaków była omawiana we wtorek podczas posiedzenia Grupy Zadaniowej ds. wystąpienia wysoce zjadliwej grypy ptaków...
Komisarz ds. rolnictwa i rozwoju obszarów wiejskich Phil Hogan otworzył konsultacje społeczne na temat przyszłości wspólnej polityki rolnej (WPR) - poinformował...
W Centrali Kasy Rolniczego Ubezpieczenia Społecznego w Warszawie odbyło się 6 lutego br. inauguracyjne posiedzenie Rady Ubezpieczenia Społecznego Rolników...
Mleko Naturalne 2,0%,Mozzarella oraz Zsiadłe Mleko Okręgowej Spółdzielni Mleczarskiej w Piaskach zdobyły tytuł „TOP-Produkt” w ramach XXIII certyfikacji Ogólno...
W 2016 roku globalna produkcja biodiesla zwiększyła się o 11% do około 32,9 mln ton, co oznaczałoby wzrost o 3,3 mln ton wobec 2015 roku. W roku 2015 jego produ...
W polskim handlu zagranicznym produktami przetwórstwa jaj w 2016 r. nastąpiły duże zmiany w odniesieniu do 2015 r. Wyniki analizy ubiegłorocznego eksportu wska...