Ptak_Waw_CTR_2024
Green Gas Poland

Nestle – nowa technologia molekularna pozwala mniej słodzić

7 grudnia 2016
Nestle  – nowa technologia molekularna pozwala mniej słodzić

Koncern Nestle poinformował, że opracował nową technologię, która pozwala na ograniczenie zawartości cukru w niektórych słodyczach do 40% bez zmiany smaku produktu.

Naukowcom Nestle udało się opracować metodę zmiany struktury cząstek cukru. Dzięki temu cukier szybciej rozpuszcza się na języku i można użyć go mniej, żeby osiągnąć taki sam efekt słodkości.

Rozwiązanie może być stosowane przy produkcji czekolady. Koncern chce wdrożyć je na swoich liniach produkcyjnych w 2018 roku.

FAPA/FAMMU na podst. Reuters


POWIĄZANE

Okręgowa Spółdzielnia Mleczarska w Piątnicy została laureatem prestiżowego XVII ...

W polskim prawie cywilnym brak jest definicji siły wyższej. Jednak w doktrynie i...

Jak platformy streamingowe rewolucjonizują turnieje e-sportowe? E-sport jest już...


Komentarze

Bądź na bieżąco

Zapisz się do newslettera

Każdego dnia najnowsze artykuły, ostatnie ogłoszenia, najświeższe komentarze, ostatnie posty z forum

Najpopularniejsze tematy

gospodarkapracaprzetargi
Nowy PPR (stopka)
Jestesmy w spolecznosciach:
Zgłoś uwagę