Kucharze i Szefowie Kuchni przyznali kolejne nagrody podczas tegorocznej edycji Good Cheese, konkursu dedykowanego producentom komercyjnych serów obecnych na polskim rynku.
„II Gminny Festiwal Dyni” w Durągu to inicjatywa kulturalno-edukacyjna zorganizowana przez Gminę Ostróda przy wsparciu Krajowego Ośrodka Wsparcia Rolnictwa...
W dniu 25 września br. w Samwodziu odbyło się spotkanie Kół Gospodyń Wiejskich z powiatu kozienickiego zorganizowane w ramach projektu fundacji Polska Gospodyni...
Zapraszamy do obejrzenia filmów przedstawiających korzyści dla gmin oraz ich mieszkańców wynikających z dobrze funkcjonujących biogazowni rolniczych.
12 października 2021 roku rozstrzygnięty został konkurs fotograficzny zorganizowany przez Agencję Restrukturyzacji i Modernizacji Rolnictwa.
Serdecznie zapraszamy do udziału w V Ogólnokrajowej konferencji na temat śruty rzepakowej pt. „Śruta rzepakowa jako realna alternatywa dla importu śruty sojowej...
Biuro Komunikacji ANWIL S.A. wydało oświadczenia, które odnoszą się do blokady zakładu we Włocławku, w którym czytamy:Dzisiejsza blokada zakładu produkcyjnego...
Oddział Terenowy Krajowego Ośrodka Wsparcia Rolnictwa w Opolu wziął udział w wydarzeniu promującym tradycyjne potrawy rybne z karpia. Na zamku w Niemodlinie, w ...
W Żywieckim Parku Etnograficznym w Ślemieniu, 3 października br., odbył się Piknik Rodzinny pod patronatem honorowym Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi Grzegorza ...
Dolnośląski Ośrodek Doradztwa Rolniczego zakończył nabór uczestników do dolnośląskiego etapu konkursu AgroLiga 2021. Mistrzowie będą wybierani w dwóch kate...