Jak wynika z najnowszego sondażu, 76,1% Polaków na co dzień oszczędza na zakupach spożywczych, np. nabywając tańsze produkty lub korzystając z promocji. 17,2% r...
Tak naprawdę mija już rok, kiedy w sposób prawie niezauważony dla opinii publicznej Komisja Europejska przyjęła do menu europejczyków czwartego owada jako nową ...
Chiny rozpoczęły walkę z maszynami rolniczymi niskiej jakości, a tamtejsze Ministerstwo Rolnictwa i Spraw Wiejskich rozpoczęło ogólnokrajową kampanię mającą usu...
Cyberbezpieczeństwo i ochrona danych stają się coraz ważniejsze w dzisiejszym świecie, zwłaszcza dla użytkowników urządzeń mobilnych. Ostatnie badania przeprowa...
W Polsce rośnie sprzedaż roślinnych zamienników produktów zwierzęcych. Na świecie na znaczeniu zyskuje sektor mięsa laboratoryjnego. Do 2040 roku mięso laborato...
To już druga rocznica współpracy znanej sieci restauracji Salad Story i Foodsi, polskiej aplikacji do ratowania jedzenia! Przez ten czas do inicjatywy dołączyło...
Szanghajski startup CellX zajmujący się sztucznym mięsem uruchomił pierwszą pilotażową fabrykę w Chinach. Sztuczne mięso uzyskuje się w warunkach laboratoryjnyc...
Kluczowe jest pytanie o zdolność AI do posiadania świadomości i intencjonalności. Na razie nic na nią nie wskazuje. Turing wierzył, że do 2000 r. komputery będą...
Współcześnie luksus ma wiele twarzy. Dla jednych to niewymuszona elegancja idąca w parze z wysoką jakością, dla innych komfortowy wypoczynek z dala od zgiełku m...