OPOLAGRA_2025
AgroShow_05_2025_Zielone

Wyroby mleczne na eksport

21 czerwca 2004

W tym roku przedsiębiorstwo „JAGR” dołączyło do grona polskich firm mleczarskich, które mogą eksportować swoje wyroby do państw Unii Europejskiej.

„Masło z Warlubia” to produkt, z którym od lat identyfikowana jest firma JAGR. Dzięki dbałości o wysoką jakość surowca oraz zapewnienie właściwych warunków produkcji i dystrybucji masło zyskało akceptację klientów i zdominowało rynek lokalny (woj. kujawsko-pomorskie, pomorskie).

Cechuje je wysoka jakość oraz wyśmienity smak i zapach. Zawiera 82% tłuszczu, jest bogate w witaminy z grupy A, D, E i K. Stanowi bogate źródło energii, niezbędnych nienasyconych kwasów tłuszczowych i witamin.

Przedsiębiorstwo Produkcyjno-Handlowe JAGR powstało w 1992 roku jako firma zajmująca się konfekcjonowaniem i dystrybucją masła. Realizując politykę rozwoju rozpoczęto produkcję smalcu. Początkowo był wytapiany metodą tradycyjną, później na linii produkcyjnej ALFA LAVAL. Nowy produkt - dzięki swoim walorom smakowym i zapachowym, został pozytywnie przyjęty na rynku. Rozwój produkcji smalcu doprowadził do wprowadzenia w 2001 roku, do oferty nowych produktów: smalcu ze skwarkami i cebulą oraz smalcu ze skwarkami i jabłkiem. W 2002 roku uruchomiono Zakład Produkcji Masła i Miksów. Produkcja wyrobów odbywa się tu z dużą dbałością o każdy szczegół procesu produkcyjnego. Możliwości technologiczne nowego, spełniającego standardy unijne zakładu pozwalają na zwiększenie asortymentu w zakresie mieszanin masła i tłuszczów roślinnych.

Obserwacje rynku i preferencji klientów, zaowocowały w 2003 roku, wprowadzeniem do oferty maślanki naturalnej i smakowej. Przedsiębiorstwo posiada ponad 2000 m2 powierzchni chłodniczych oraz specjalistyczny tabor do transportu surowców oraz produktów gotowych.

W ramach przyjętej strategii rozwoju zakłada budowanie trwałej, lojalnej grupy konsumentów przekonanych o tym, że marka JAGR gwarantuje wysokie parametry jakościowe przy atrakcyjnej cenie.

Bardzo dobra lokalizacja Warlubia przy drodze krajowej Gdańsk-Bydgoszcz sprzyja rozwojowi samej firmy oraz pozwala na utrzymanie wysokiego standardu usług logistycznych na terenie całego kraju. PHU JAGR w 2003 roku wdrożyło Zintegrowany System Zarządzania Jakością oparty o normę ISO 9001:2000 i HACCP zgodny z Codexem Alimentarius.


POWIĄZANE

Spółdzielnia Mleczarska Ryki, jeden z wiodących producentów serów dojrzewających...

Przyspieszone tempo wdrażania regulacji CSRD (Corporate Sustainability Reporting...

Małgorzata Cebelińska, Wiceprezes Zarządu Spółdzielni Mleczarskiej Mlekpol, wzię...


Komentarze

Bądź na bieżąco

Zapisz się do newslettera

Każdego dnia najnowsze artykuły, ostatnie ogłoszenia, najświeższe komentarze, ostatnie posty z forum

Najpopularniejsze tematy

gospodarkapracaprzetargi
Nowy PPR (stopka)Pracuj.pl
Jestesmy w spolecznosciach:
Zgłoś uwagę